EUROPA NAMUOSE

Vilniaus r. Kalvelių „Aušros“ gimnazijos jaunieji ambasadoriai, kaip ir visa Lietuva, gyvena karantino sąlygomis ir  keičia savo planus. Sumanyta „Kultūrų mugė“ greičiausiai neįvyks, o šitiek  buvo ruoštasi… Gerai, kad pasiruošimo akimirkos užfiksuotos foto reportaže. Dabar vykdomas planas „B“ – Europos dienos veiklas perkelti į virtualią erdvę ir į kiekvienus namus.

Balandžio 8 d. I-IV G kl. mokiniai dalyvavo Europos egzamino testavime. II ir IV G klasių mokiniams vyksta istorijos pamokų ciklas „Europos integracijos procesai“ (apie Europos Sąjungos istoriją, valstybes, politiką bei aktualijas per ZOOM platformą).

Reguliariai „mankštinamasi“ Europos mokymosi kampelyje (https://europa.eu/learning-corner/home_lt_) ir pilietinio ugdymo pamokose ruošiamasi Europos egzaminui – juk tai irgi Europos dienos veikla.

Visgi mokymas(is) nuotoliniu būdu parodė, kad technologijos negali visiškai pakeisti tikro žmogiškojo bendravimo, gyvų emocijų, draugiško žvilgsnio. Tačiau mes vykdome savo pilietinę pareigą – liekame namuose!

#MEPALietuva

Istorijos mokytoja  Edita Burvytė