ATVIRA ISTORIJOS PAMOKA KALVELIŲ „AUŠROS“ GIMNAZIJOJE „LIETUVA EUROPOS SĄJUNGOJE: KELIAS NAMO“

Balandžio 30 d.  gimnazijos I ir II G kl. mokiniai dalyvavo atviroje istorijos pamokoje „Lietuva Europos Sąjungoje: kelias namo“ (istorijos ir pilietiškumo ugdymo pamokų ciklas „Laisvės banga“). Naudodamiesi ZOOM platforma gimnazistai, ne tik peržiūrėjo  tiesioginę pamokos transliaciją Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje feisbuko puslapyje, bet ir aptarė, ką jaunimui reiškia Europos Sąjunga.

Dalijamės savo įžvalgomis:

Europos Sąjunga man reiškia laisvę: laisvę keliauti, mokytis, dirbti, kalbėti. Nereikia pamiršti, kad ES teikia didžiulę paramą Lietuvai, todėl aš galiu džiaugtis naujai restauruotomis vietomis ir kitais žemiškais malonumais. Europos Sąjunga sukūrė didžiulę mąstančių, kūrybingų ir laisvų žmonių bendruomenę, todėl jaučiu, kad esame vieningi ir visada pasirengę vienas kitam padėti, o tai sukuria saugumo ir stabilumo jausmą. Deimantė.  

Šiandien Europos Sąjunga yra didžiausia pasaulyje tarptautinė organizacija. Man Europos Sąjunga yra galimybė būti kartu. Juk žodis „Sąjunga“  vienija mus visus ir, jei kyla kokių nors sunkumų, turime juos įveikti. Be to, galime pareikšti savo nuomonę ir tai yra labai svarbu. Viktorija.

 Europos Sąjungos piliečiai gali naudotis politinėmis teisėmis. Dija.

 Europos Sąjunga man labai svarbi ir reikšminga. Čia as jaučiuosi laisva ir saugi. Galiu nevaržomai keliauti, atsiskaityti eurais, studijuoti Europos universitetuose, svarbiausia, dalyvauti Erasmus programoje! Akvilė

     Istorijos mokytoja Edita Burvytė