Septintokų mintys apie Europos Sąjungą

 Europa – mūsų namai. Ji priklauso mums, o mes – jai. Europa mums davė labai daug  pasitikėjimo, pagarbos, gebėjimo augti ir vystytis, rūpintis savo žmonėmis. Mes galime keliauti, mokytis kur tiktai norime, būti bet kurioje Europos  valstybėje. Būdami tokioje organizacijoje gerai suprantame: kuo ji stipresnė, tuo stipresni esame ir mes.

Nikita

Žmonės svajoja pažinti Europos kultūrą, pasigrožėti jos gamta. Keliaudami mes praplečiame savo akiratį, patiriame   daug naujų įpūdžių, todėl esame laimingi. Juk  Europa yra mūsų namai.

Evelina

Aš didžiuojuosi, kad gyvenu Europoje, kuri nuo seniausių laikų jungia įvairių kultūrų papročius, tikėjimą. Būdamas penkerių metų dar nieko nežinojau apie Europos Sąjungą, o šešerių metų vaikui man buvo didžiulis atradimas, kad gyvenu ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Dabar, kai esu septintokas, jau žinau, kokios valstybės yra Europos Sąjungoje, kas jos sostinė ir kur yra.  Jau esu sudaręs savo būsimųjų kelionių maršrutus. Aš galiu gyventi, dirbti, jaustis kaip namuose visose Europos Sąjungos šalyse. Drįstu teigti, kad Europa – mano namai.

Artur

 Europa – mūsų namai. Daugelis svajoja pažinti kitų žemynų kultūrą, paragauti jų maisto, pasigrožėti gamta, tačiau tiek pat žmonių svajoja nukeliauti į Europą. Ir tai nėra blogai, keliaudami mes plečiame  akiratį, o ne paneigiame savo kilmę. Tai padeda tik dar kartą įsitikinti, kad mums pasisekė gyventi mūsų žemyne. Taigi, kad ir kur mes būtume, Europa liks mūsų namais, vieta, kur mes užaugome. 

Raminta