Projektas „Europa kišenėje“

Europos dienos paminėjimo veiklose gimnazijoje aktyviai dalyvavo 3 klasės mokiniai. Vaikai padedami mokytojos ir tėvelių  visą savaitę vykdė trumpalaikį projektą „Europa kišenėje“. Visą savaitę jie kaupė 2-iejų eurų monetas, atkeliavusias iš skirtingų šalių, fotografavo, skaičiavo, kiek ir iš kokių šalių turi monetų. Apibendrinę savo tyrimą, parengė pristatymą: vaizdo pamokos metu demonstravo nuotraukas, aptarė tyrimo metu gautus duomenis, pasakojo apie euro monetų dizainą, pristatė  surinktas euro monetų kolekcijas.    

Austėja parodė sukurtą video filmuką apie savo euro monetų kolekciją.    

https://www.youtube.com/watch?v=L0YHgWfpPKI&feature=share&fbclid=IwAR248nCRSopI89Ym8fhBtQJGc0U1fwi0daOcE67icbqpt9HnKU2p60SHjN0  

Mokiniams projektas labai patiko, nes rinkdami ir tyrinėdami turimas 2 € monetas, jie  sužinojo daug nauja: kas vaizduojama ant skirtingų šalių monetų, ką reiškia įrašai ant monetų ir ant jų briaunų, kaip atrodo ir ką simbolizuoja proginės monetos?

Trečiokai pastebėjo, kad daugiausiai monetų jie turėjo iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos ir Airijos, o mažiausiai – iš Prancūzijos, Ispanijos ir Italijos. Šio projekto veiklos mokiniams suteikė ne tik žinių apie Europos Sąjungą, bet ir naujų patirčių bei atradimo džiaugsmo.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Jolanta Pašutienė