NETRADICINIAI NUOTOLINIAI UŽSIĖMIMAI KALVELIŲ „AUŠROS“ GIMNAZIJOS TREČIOKAMS

Trečioje klasėje vyko 3 netradiciniai nuotoliniai užsiėmimai integruoti į įvairių dalykų pamokas. Jas pavyko organizuotos kartu su Vilniaus m. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro bendrojo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos priežiūros skyriaus specialistais:

  • kovo 22 d. „Susipažink su pėdutėmis“  užsiėmimas buvo integruotas į fizinio ugdymo pamokas ir jį vedė kineziterapeutė Beatričė Viliušytė;
  • kovo 23 d. „Maisto pasirinkimo piramidė“ užsiėmimas integruotas į pasaulio pažinimo pamokas, vedė dietistė Aušra Blažytė;
  • kovo 26 d. „Mano gyvūnas“ užsiėmimas integruotas į dailės ir technologijų pamokas, vedė psichologas Arnoldas Jasiūnas.

Pamokų metu mokiniai dirbo individualiai, bendrai ir susiskirstę į grupes-kambarius. Vaikai praplėtė teorines žinias bei atliko praktines, linksmas kūrybines užduotis ir linksmai leido laiką. Trečiokai bandė atspėti, kokio gyvūno kojas, pėdas mato; apibrėžė savo pėdą, ją nuspalvino ir atliko kiekvienos nuspalvintos pėdos dalies mankštą; kalbėjo apie sveiką mitybą; gamino maisto pasirinkimo piramidę; piešė 3 skirtingus gyvūnus: mėgstamiausią, nemėgstamiausią ir panašų į save.

Trečiokai liko tiesiog sužavėti netradiciniais nuotoliniais užsiėmimais.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Ana Kairienė