Netradicinis užsiėmimas ,,Nuotolinės vaizduotės lavinimo dirbtuvės. Išminkyk savo mintis”

Iš pasiūlytų nuotolinių Kultūros paso renginių 2 klasės mokiniai pasirinko  netradicinį užsiėmimą ,,Nuotolinės vaizduotės lavinimo dirbtuvės. Išminkyk savo mintis”. Jį  vedė vaikiškų knygų rašytojas, iliustruotojas ir edukatorius Paulius Juodišius.

Iš pradžių mokiniai drauge su edukatoriumi sugalvojo, kad pagrindiniai  kuriamos pasakos personažai bus katinas Lunas ir šuo Nešas. Vaikai  pasakojimo veikėjus išsamiai apibūdino  bei  juos charakterizavo. Tuo metu, kai mokiniai kalbėjo, užsiėmimo vadovas vaikų išsakytas mintis fiksavo dideliame piešimo lape. Antrokai drąsiai teikė įvairių pasiūlymų, kaip turi atrodyti pagrindiniai pasakos personažai katinas  ir šuo. Po to, kai pagrindiniai veikėjai buvo nupiešti, buvo kuriamas nuotaikingas pasakojimas apie juos. Užsimėmimo dalyviai aktyviai įsitraukė į dinamišką veiklą, susitapatino su pasakojimo personažais, padėjo jiems išspręsti iškilusias problemas. Kūrimo procesą labai pagyvino edukatoriaus ekspromtu sukurtos dainelės apie vaikų sugalvotus veikėjus bei jų nuotykius. Mokiniai noriai pritarė dainelių autoriui.

Gal pasakos kūrimas nerimtas darbas, tačiau šis procesas išlaisvino vaikų vaizduotę,  fantaziją bei kūrybiškumą. Mokiniai smagiai žaisdami, bendrabiaudami pasinėrė į fantastinį pasaulį, mokėsi empatijos, padėjo savo personažams įveikti sukurtų problemų grandinę. Džiugu, kad antrokai smagiai ir prasmingai praleido laiką ir visa valanda nuotolinio edukacinio užsiėmimo visiškai neprailgo.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Gražina Tamašauskienė