Literatūrinė edukacija Kalvelių „Aušros“ gimnazijos trečiokams ir ketvirtokams

2021 m. balandžio 23 d. 3 ir 4 klasių mokiniai dalyvavo Kultūros paso renginyje „Mitinių būtybių slėptuvės. Literatūrinė edukacija su grafikos dizainere, iliustruotoja, rašytoja Kotryna Zyle“ buvo integruota į lietuvių kalbos pamokas. Virtualaus susitikimo metu Kotryna Zylė vaikams pasakojo apie senąjį lietuvių tikėjimą, žmones ir juos saugančias būtybes, deives ir dievaičius. Rašytoja-iliustruotoja vaizdžiai ir įdomiai pristatė knygą „Didžioji būtybių knyga“, atskleidė  jos kūrimo užkulisių istoriją, nuotaikingai papasakojo apie knygos tekstų ir iliustracijų atsiradimą bei jų kūrimą.

Nuotolinės edukacijos metu mokiniai aktyviai bendravo su rašytoja, dalyvavo viktorinoje ir ją „apipylė“ klausimais: Kiek Jums buvo metų, kai parašėte savo pirmąją knygą? Ar lengva kurti knygas? Kokias knygas mėgstate skaityti? Kiek laiko trunka vienos knygos gimimas? Kiek metų jau rašote knygas? Kiek knygų iš viso esate parašiusi? Kokią knygą kuriate šiuo metu? Rašytoja mielai atsakė į visus vaikų pateiktus klausimus, klausėsi jų istorijų apie baubus.

Atsisveikindami 3 ir 4 klasių mokiniai palinkėjo autorei sukurti daug naujų knygų. Po renginio mokiniai pasidalijo savo įspūdžiais su mokytojomis. Vaikams labiausiai patiko Kotrynos Zylės pasakojimas apie tai, kaip ji kuria iliustracijas savo knygoms bei rašytojos atskleista paslaptis, kas iš tiesų pozavo mitinių būtybių portretams. Pradinukai taip susidomėjo K. Zylės savo sukurtų knygų pristatymu, kad panoro perskaityti visas jos knygas.

Pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Jolanta Pašutienė ir Ana Kairienė