Europos diena Kalvelių ,,Aušros” gimnazijoje

Gegužės pradžioje ES institucijose Briuselyje, Strasbūre ir kitur organizuojami Europos dienos renginiai. Tai kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Mūsų gimnazija ,,Europos dieną” minėjo 2021 m. gegužės 7 d. Dėl COVID-19 situacijos pasaulyje renginys vyko nuotoliniu būdu ZOOM platformoje, bet jaunųjų ambasadorių tai nesustabdė, komanda suorganizavo šaunų minėjimą. Šventinę atmosferą kūrė virtualus fonas su ES atributika. Septintos klasės mokinės Ksenija Levčenko ir Vanesa Kondratovič pasidalino naudinga informacija ir pristatė įdomių tinklaraščių apie suvienytos Europos idėją. Aštuntokė Raminta Pilat pamokė, kaip žaisti edukacinį žaidimą „quis/eurostat“. Gimnazijos MEPA komandos jaunieji ambasadoriai pakvietė visus dalyvius prisidėti prie akcijos ir pasveikinti Europą su Eurovizine daina. Taip buvo sukurtas populiariausių Eurovizijos dainų sąrašas, kurį peržiūrėti galite paspaudę nuorodą  https://padlet.com/jekaterinazvereva/rg2k5rlxjh1jv1b7 .

Po renginio mokiniai nuotoliniu būdu dalyvavo jau dvyliktą kartą organizuotame ,,Europos egzamine“, kuriame pasitikrino žinias  apie Europos Sąjungos istoriją, institucijas, kultūrą, geografiją, kalbas. Išskirtinis dėmesys šiais metais buvo skirtas Europos atsigavimui po pandemijos, žaliajai ir skaitmeninei pertvarkai, Europos Sąjungos sveikatos sąjungai bei piliečių galimybėms ir dalyvavimui demokratiniame gyvenime.

Džiaugiamės savo pilietiškais mokiniais, kurie ne tik turi žinių apie ES, bet ir aktyviai jomis naudojasi. Kaip amerikiečių filosofas Džordžas Santajana yra pasakęs:  ,,Kojomis žmogus turi įaugti į savo tėvynės žemę, bet jo akys teaprėpia visą pasaulį“.

Sveikiname visus su Europos diena! Linkime pasidžiaugti bendrais pasiekimais bei ateities planais.

Mokytoja Kristina Dubonienė ir MEPA komandos nariai