„Lik sveika, mokykla!“

Dar pasidžiauk

Taip skubančia vaikyste.

Pabūk linksmuoliu žiogu

Ar spalvingu drugeliu.

Nuskris ji tartum vėjas

Pievomis išdykęs,

O gal nubėgs

Basom kojytėm takeliu…


(V. Majauskienė)

2021 m. birželio 15 d. gimnazijos kieme į paskutinę šių mokslo metų šventę atvyko priešmokyklinės grupės ir pradinių klasių mokiniai bei jų tėveliai, gimnazijos direktorė, mokytojai. Nors kiekvienos klasės mokinių šventės vyko skirtingu laiku, visus lydėjo pakili nuotaika, geros emocijos.

Šventės išvakarėse nuotoliniu būdu vyko paskutinės pamokos ir klasės valandėlės. Pirmokai, remdamiesi asmenine patirtimi, išsiaiškino, kas yra atostogos ir kur žmonės dažniausiai atostogauja vasarą. Savo svajonėmis, kaip norėtų praleisti vasaros atostogas, mokiniai pasidalijo rašydami „Laišką vasarai”.

Klasės valandėlės, kuri taip pat vyko nuotoliniu būdu, metu ketvirtokai stebėjo nuotraukose užfiksuotas akimirkas. Stebėdami ir aptardami nuotraukas, mokiniai stebėjosi, kaip jie užaugo per ketverius metus, kiek daug pamatė, patyrė, sužinojo. Labiausiai įsiminė išvykos, šventės, edukacinės ir projektinės veiklos bei netradicinės pamokos.

Birželio 15 dieną šviečiant skaisčiai saulei šventės maratoną pradėjo priešmokyklinės grupės ir pirmos klasės mokiniai. Gimnazijos kieme mokiniai deklamavo eilėraščius, šoko ir dainavo. .Gimnazijos direktorė įteikė priešmokyklinio ugdymo baigimo diplomus ir palinkėjo vaikams sėkmės tolimesniame pažinimo kelyje. Šventės pabaigoje priešmokyklinukai rašė svajones ant balionų ir leido juos į dangų. Mokytoja Nijolė palinkėjo šiltos, saulėtos ir saugios vasaros.

3 klasėje 2020-2021 mokslo metų pabaigos šventė vyko nuotoliniu būdu. Mokiniai susėdę prie kompiuterių ekranų, prisiminė kartu praleistas akimirkas, pasidalijo savo įspūdžiais. Trečiokai išsineš iš 3 klasės daugybos lentelę, žinias apie kosmosą, kalbos ir žodžio dalis, pamoką su rašytoja Kotryna Zyle, piešimą naudojant grotažo technika, klasės valandėlių užsiėmimus, pokalbius, buvimą drauge (o ypač klasėje, kai mokėmės gyvai), draugystę ir gerą orą. Mokiniai papasakojo apie savo planus atostogoms bei spėliojo ko mokysimės, ką veiksime kitais metais. Kitą dieną mokiniai susitiko su mokytoja klasėje, kur vyko medalių, diplomų bei padėkos raštų įteikimas.

Labiausiai šventė įsiminė ketvirtokams, nes jie gavo pradinio išsilavinimo pažymėjimus, kuriuos įteikė gimnazijos direktorė I. Veličkienė. Direktorė pasidžiaugė mokinių aktyviu dalyvavimu įvairiuose konkursuose, viktorinose bei pažangiausių mokinių pasiekimais. Jiems buvo įteikti padėkos raštai, o  puikių mokymosi rezultatų pasiekusiems mokiniams – I laipsnio diplomai.  Ketvirtokų mokytoja Jolanta padėkojo visiems ketvirtokams, vienus pagirdama už aktyvumą ir dideles pastangas moksle, kitus – už sportiškumą, muzikalumą, dar kitus – už kruopštumą, kūrybiškumą bei puikų loginį mąstymą. Sveikinimo žodį tarė ir mokinių tėveliai. Šventės oficialią dalį vainikavo į dangų paleisti balti balionai, kurie toli toli nusinešė vaikų troškimus ir svajones bei viltį, kad tos svajonės kada nors būtinai išsipildys. Vėliau ketvirtokai atliko mokytojos paruoštas lietuvių kalbos, matematikos ir pasaulio pažinimo žaismingas ir linksmas užduotis, žaidė žaidimus su muilo burbulais, spalvotais balionais.

O štai 2 klasės mokiniai su savo klasės vadove Gražina, tikybos mokytoja Jekaterina ir mokinių tėveliais  nusprendė palydėti mokslo metus išvykdami į Medininkų pilį. Išvykos metu įspūdingiausias buvo 27 metrų aukščio pilies bokšte įkurtas muziejus, kuriame įrengtos keturios ekspozicijų salės. Mokiniai apsilankė visuose 5 pilies aukštuose. Vaikus sužavėjo muziejaus ekspozicijos ir  pasakojimai apie Didžiosios kunigaikštystės ginkluotę,  papuošalus, indus. Antrokai apžiūrėjo prezidento A. Brazausko trofėjų ir medžioklinių peilių kolekciją, po to apsilankė ketvirtame aukšte esančioje gotikinio stiliaus reprezentacinėje  salėje ir, žinoma, užlipo į pilies bokštą, nuo kurio atsiveria nuostabus Medininkų kraštovaizdis. Taip pat pilies kieme „išbandė“ viduramžių kankinimo ir bausmių prietaisus. Vėliau  mokiniai vyko prie aukščiausio Lietuvos taško – Aukštojo kalno. Į jį įkopę smalsiai žvalgėsi aplinkui. Ant šio kalno smagiai  pietavo ir  maloniai bendravo.   Pavargę,  bet laimingi  ir  pilni įspūdžių, antrokai  grįžo namo. Išvyka visiems labai patiko.

Pradinukai atsisveikino su mokykla ir su dideliu džiaugsmu išskubėjo patirti vasaros atostogų nuotykių. Tad, lauksime sugrįžtant rudenį.

Saulėtos ir saugios vasaros, smagių nuotykių, linksmų draugų, nepakartojamų įspūdžių!

Priešmokyklinio ir pradinio ugdymo mokytojos