EUROPOS KALBŲ DIENA

2022 m. rugsėjo 19-26 d. gimnazijoje vyko integruotas (lietuvių ir užsienio kalbų, dailės, muzikos, IT ir geografijos) projektas „Kalbėk, pažink ir tyrinėk“, skirtas Europos kalbų dienai paminėti. Projekto tikslas – paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą Europos kalboms, skatinti mokinių norą pažinti kuo daugiau apie Europos šalis bei jų kalbas. Mokiniai buvo skatinami išmokti daugiau kalbų, nes kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą. 

5-8 klasių mokiniai dalyvavo žaidime „Where am I? /“ „Kur aš esu?“ Buvo parodyta 20 skirtingų Europos vaizdų, o mokiniai turėjo sužinoti, kur buvo padarytos tos nuotraukos. Pamokos metu mokiniai galėjo naudotis asmeniniais gebėjimais ir patyrimais arba virtualiuoju didinamuoju stiklu, kuris padėjo rasti užuominų paveikslėlyje. Pamokas vedė IV G klasės mokiniai.

I-II G klasių mokiniai dailės pamokų metu sukūrė  plakatą „Labas iš Europos“. III G klasės mokiniai integruoto lietuvių kalbos ir užsienio kalbų projekto metu skaitė įvairių šalių pasakas ir atliko kūrybines užduotėles su pradinių klasių mokiniais.

2022-09-26 pertraukų metu gimnazijos mokiniai klausėsi įvairių šalių dainų.

Anglų kalbos mokytoja Irina Tomaševič