FIZINIO UGDYMO PAMOKOS ŽIEMĄ

Žiema – tai labai gražus ir smagus laikas. Mūsų gimnazijos mokiniai  nekantraudami jos laukė. Atrodė, kad nesulauks, bet… ji atkeliavo ir nepavargdama bėrė ir bėrė snaiges, kurios storu sniego patalu užklojo žemę. Žiemužė pasiuntė šiaurės vėją, šaltuką, kuris sukaustė žemę.

Šiuolaikinius vaikus ištempti į lauką darosi vis sunkiau ir sunkiau. Nenuostabu, juk namuose tiek žaidimų prie kompiuterio, o kur dar spalvoti ir interaktyvūs ekranai. Džiaugtis žiema ir jos teikiamais malonumais reikia išmokti. Turime parodyti vaikams, kad ir lauke gali būti įdomu, ypač žiemą. Todėl  sausio mėnesį daug pamokų vyko lauke. Veiklos šiuo metu tikrai nepritrūko: bėgimas, spartusis žygis, slidinėjimas, čiuožimas ant ledo, važinėjimasis rogutėmis nuo kalniukų, mėtymasis sniego gniūžtėmis, jojimas ant žirgo, net gimnastikos pratimai ant sniego  – geriausias poilsis vaikams ir labai naudinga. Pačios paprasčiausios ir pačios mėgstamiausios pramogos gryname ore žiemą – voliojimasis po sniego pusnis, leidimasis rogutėmis ar slidėmis nuo kalnelių. Taip užtikrinamos geros vaikų emocijos. Daug juoko, bendravimo ir sveika. Paprasta, linksma ir malonu. Nors žiemą dėl pandemijos baisu net iš namų išeiti, visgi visuomet nusiteikiame pozityviai, mėgaujamės balta žiema bei veikla lauke. Žinoma, kad mokiniai neperšaltų, nesusirgtų, laikomės kai kurių elgesio ir higienos taisyklių: iš lauko pargrįžę mokiniai turi gerai nusiplauti rankas. Visuomet stengiamės, kad mokinių mityba būtų pilnavertė.  Apie tai daug kalbėjome vykdydami projektą ,,Sveikatiada“, dalyvaudami  konkurse ,,Pusryčiai – madinga“.

 Fizinio ugdymo pamokos lauke – tai puikus sportas, atsipalaidavimas nuo protinės veiklos, tai žiemos džiaugsmas, veiksmas, adrenalinas. Šitaip ugdomas mokinių vikrumas, drąsa, mokoma išlaikyti pusiausvyrą, parinkti  tinkamą aprangą, laiku atsikvėpti. Labai svarbu, kad mokiniai kiekvieną dieną bent pusvalandį praleistų lauke (kai nėra labai didelių šalčių). Juk grynas oras geriausiai sustiprina vaikų imuninę sistemą.

Fizinio ugdymo mokytoja Ana Černiavska