NUOTOLINĖ PAMOKA „VARLIAGYVIAI. ĮVAIROVĖ IR JŲ GYVENIMO CIKLAS“

Sausio 4 dieną 5 ir 7 klasės mokiniai buvo kviečiami į nuotolinę pamoką „Varliagyviai. Įvairovė ir jų gyvenimo ciklas“. Pamoką vedė Vytautė Beinarienė (Lietuvos zoologijos sodas).

Mokiniai susipažino su šaltakraujų gyvūnų atstovais – varliagyviais,  išsiaiškino, kada ir kaip varliagyviai atsirado, kuo jie yra ypatingi bei reikšmingi aplinkai. Pamokoje buvo aptartos varliagyvių metamorfozės etapai, neįtikėtinas prisitaikymas ir jų gynybos mechanizmai, kuriais varliagyviai tikrai nustebino, pavyzdžiui pieninė varlė. Vytautė Beinarienė teigė, kad varliagyvius galime pamatyti ne tik prie vandens telkinių, bet ir tokiose aplinkose, apie kurias nebūtume pagalvoję. Vaikai susipažino su rečiausiais ir saugomais mūsų šalies varliagyviais, sužinojo, kokios varliagyvių rūšies išsaugojimo projektą vykdo Lietuvos zoologijos sodas.         

Pažintis su varliagyviais buvo itin spalvinga, kadangi mokiniai turėjo progą pasisvečiuoti pas įvairiaspalves varles, gyvenančias Lietuvos zoologijos sode. Mokinius labiausiai sužavėjo varlės skraiduolės ir stiklavarlės.

Geografijos ir gamtos mokytoja Kristina Dubonienė