VIKTORINA „LIETUVIAIS ESAME MES GIMĘ“

Ugdome kartą, gimusią nepriklausomoje Lietuvoje, nepatyrusią nei priespaudos, nei karo. Tam, kad šie jauni žmonės suvoktų laisvę kaip įsisamonintą pareigą, skatiname juos domėtis praeitimi, puoselėti savo kalbą, plėsti akiratį bei kurti ateities viziją.

 Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Kalvelių „Aušros“ gimnazijos mokinių tarybos nariai bendradarbiaudami su istorijos, lietuvių kalbos ir literatūros, geografijos bei tikybos mokytojais surengė 5-8, I-IV G klasių mokinių viktoriną „Lietuviais esame mes gimę“. Dalyviai aktyviai atsakinėjo į įvairių sričių klausimus, visi siekė pergalės, kurią iškovoti pavyko penktos ir II G klasių mokiniams. Vaikai ne tik pasitikrino žinias, bet ir įgijo naujų.

Mums svarbu, kad kiekvienas mokinys jaustųsi esąs pilietis, nuo kurio priklauso valstybės gerovė, vaizdžiai tariant, valstybės kaip pilies tvirtumas. „Jūs, nepriklausomos Lietuvos vaikai, esate šio statinio pagrindas“ – sakė istorijos mokytoja Samanta. „Kuo daugiau domėsitės praeitimi, tuo didesnė tikimybė nepakartoti istorinių klaidų“ – tęsė ji. „Brangindami gimtąją kalbą, išliksite vieningi ir nepalaužiami“ – pridūrė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva. „Kalba mus vienija, kaip plytas jungia rišamoji medžiaga“. „Mes esame Europos širdis, plakime vieningu ritmu“  – skatino istorijos mokytoja Kristina. Renginio metu pajutome kiekvienos komandos vienybę, siekiant pelnyti taškų. Supratome, kad lemiami sprendimai gali priklausyti nuo kiekvieno iš mūsų, vadinasi, ir Lietuvos ateitis priklauso nuo mūsų norų bei konkrečių veiksmų juos įgyvendinant. 

Ateitis neatsiejama nuo praeities. Atsakingai ir pagarbiai priimkime nepriklausomybės dovaną. Švęskime laisvę. Švęskime kovo 11-ąją.