,,MOKYTOJŲ KLUBO” VEIKLA MO MUZIEJUJE

Sausio 23 d. gimnazijos ,,Mokytojų klubas” kartu su kūrybinėmis agentėmis ir kolegomis iš Visagino ,,Žiburio” progimnazijos susitiko MO muziejuje, kur vyko mokymai: integruotų pamokų kūrimas netradicinėse aplinkose. Buvo diskutuota, kaip į ugdymo procesą įtraukti kūrybinę veiklą, skatinančią tyrinėti, mąstyti, reflektuoti. Išbandytas kritinį mąstymą skatinantis pratimas ,,Kas vyksta šiame paveiksle?” – kiekvienas mokytojas turėjo galimybę tiesiogiai pritaikyti  audiovizualinius metodus.

Parodoje „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ (analizuojama, kaip ir kokie visuomenės pokyčiai vyko įvairiose gyvenimo srityse XX a. 10-ajame dešimtmetyje) ieškota įkvėpimo šaltinių, bandyta kurti interaktyvias veiklas muziejuje įvairių amžiaus grupių ir net kultūrų atstovams. Taip pat išbandytas kritinio mąstymo ir kūrybiškumo metodas muziejaus bibliotekoje.

Pasisėmę naujų idėjų ,,Mokytojų klubo” nariai nutarė integruoti istorijos, literatūros, menų ir netgi matematikos bei biologijos pamokas, skatinančias ugdyti mokinių XXI–ojo amžiaus gebėjimus.

Edita Burvytė