Vilniaus rajono savivaldybės mero raginimas

Pasaulyje plintant koronavirusui, raginu mūsų Vilniaus rajono įstaigas ir gyventojus būti atsakingais ir imtis veiksmų, kad pavojingas užkratas neplistų.

Atsižvelgdama į tai, kad Lietuvos Respublikoje paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, taip pat į faktą, kad Vilniaus rajone paskelbta gripo epidemija, kviečiu susilaikyti nuo masinių renginių organizavimo ir dalyvavimo juose.

Kviečiu Jūsų išlikti ramiais, bet kartu imtis visų atsargumo priemonių, kad COVID-19 neplistų mūsų rajone ir nekeltų pavojaus mūsų gyventojų gyvybei ir sveikatai.

Rekomenduoju Jums, jei tai nėra būtina, nevykti į koronaviruso paveiktas šalis, o grįžus iš jų paklusti reikalavimui saviizoliuotis ir išlaikyti karantino terminą.

Prašau supažindinti įstaigų bendruomenės narius su Lietuvos Respublikos sveikatos ministerijos rekomendacija asmenims, grįžusiems iš koronaviruso paveiktų regionų, likti namuose 14 dienų nuo paskutinės buvimo minėtuose šalyse dienos ir stebėti sveikatą, sudaryti sąlygas darbuotojams, grįžusiems iš koronaviruso paveiktų regionų, 14 kalendorinių dienų dirbti nuotoliniu būdu, o nesant tokiai galimybei, kreiptis į Nacionalinio visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo, sudaryti galimybę mokiniams, grįžusiems iš koronaviruso paveiktų regionų, organizuoti ugdymo procesą nuotoliniu būdu.

Rimtai vertindama naujo COVID-19 viruso greitą plitimą, kviečiu visus paisyti nustatytų atsargumo reikalavimų, būti atsakingais, laikytis higienos reikalavimų, visų pirma dažnai su muilu plauti rankas.

Prašau Jūsų taikyti Jūsų įstaigose Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2020 m. kovo 2 d. įsakymo Nr. A27(1)-516 „Dėl koronaviruso profilaktikos Vilniaus rajono savivaldybėje bei jai pavaldžiose įstaigose ir įmonėse“ nuostatas.

        2020 m. kovo 4 d. įsakymu Nr. A27(1)-531 „Dėl masinių renginių Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje ribojimo koronaviruso infekcijos laikotarpiu“ Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius nuo š.m. kovo 4 d. iki atskiro įsakymo išleidimo uždraudė masinius renginius Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje esančiose įmonėse, įstaigose, organizacijose uždarose ar atvirose patalpose. Prašau laikytis šio draudimo ir neorganizuoti renginių bei juose nedalyvauti. 

Taip pat informuoju, kad Vilniaus rajono savivaldybės svetainėje vrsa.lt atsirado nauja rubrika „KORONAVIRUSAS: prevenciniai veiksmai ir rekomendacijos“.