Susitikimas su pareigūnais

„Įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės“ – rašoma Lietuvos Respublikos konstitucijoje. Kovo 2 dieną į Kalvelių „Aušros“ gimnaziją atvykusios Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Violeta Vitlickaja-Zubanova ir Anželika Rakauskienė 5-8 klasių mokiniams pasakojo, kokia atsakomybė gresia vaikams už Administracinės teisės pažeidimus.

            Mokiniai puikiai žino, kad į mokyklą negalima neštis ginklų, tačiau jiems buvo netikėta, kad kasteltas taip pat yra šaltasis ginklas, vienoje mokykloje vaikinai to nežinoję atsinešė į mokymosi įstaigą šį daiktą ir dėl to buvo nubausti. Pareigūnės priminė, kad gimnazijoje ir jos teritorijoje draudžiama rūkyti, vartoti keiksmažodžius, netgi paskaičiavo, kad vienas keiksmažodis nepilnamečiui „kainuoja“ 7 eurus. Kaip žinia, administracinė atsakomybė taikoma nuo 16 metų. Už netinkamą jaunesnių asmenų elgesį atsako tėvai.

            Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės palietė dar vieną aktualią temą – elektronines patyčias. Kalbėta apie tai, kaip reikia bendrauti socialiniuose tinkluose, parodytas filmukas, kaip jaučiasi patyčias patiriantis žmogus, svarstyta, kokios to priežastys, patarta, kur kreiptis, jeigu su vaiku elgiamasi nepagarbiai.

            Mokiniai suprato, kad reikia žinoti, koks elgesys yra netinkamas ir stengtis daryti taip, kad gimnazijoje būtų gera kiekvienam.