ORIENTACINĖS STEAM VARŽYBOS

Rugsėjį sugrįžus į klases dažnam tenka pripažinti, kad atostogų vėjas išpūtė visas žinias. Mūsų gimnazija nuolat siekia balanso tarp karčių mokslo šaknų ir saldžių jo vaisių, todėl surengėme STEAM orientacines varžybas, kad vaikai įsitikintų, kiek daug žino ir moka, pakartotų primirštus dalykus ir išjudintų smegenis naujai šių mokslo metų informacijai.

                      Žvarbų rugsėjo devintosios rytą vaikai susirinko gimnazijos kieme, išklausę orientacinių varžybų taisykles ir gavę žemėlapius paeiliui išskubėjo „į medžioklę“. Visų dėstomųjų dalykų užduotys buvo parengtos taip, kad mokiniai kompleksiškai pritaikytų žinias, ieškotų problemų sprendimo būdų, mokytųsi bendradarbiauti. Įveikdami atstumą nuo vieno dalyko stotelės iki kito, vaikai stiprino savo fizinę ištvermę, skatino vieni kitus nepasiduoti, nes užduotį gaudavo tik atbėgus visiems komandos nariams. Sukaitę ir pavargę jėgas atgauti galėjo Vandens stotelėje.

                      Greičiausi, atkakliausi, sumaniausi mokiniai buvo apdovanoti diplomais. Didžiuojamės 7 klasės mokiniais, užėmusiais I vietą, sveikiname IV G ir III G klasės mokinius garbingai iškovojusius II ir III vietas. Reikėtų paminėti, kad gimnazistams buvo skirtos sunkiausios užduotys.

                      Po orientacinių varžybų mokiniai susirinko aktų salėje. Atlikdami Kahoot užduotis individualiai jie pasitikrino gamtos mokslų, inžinerijos, matematikos, informacinių technologijų žinias, lavino greitą reakciją.

                      Ruduo šiemet mums padovanojo ne tik gausų obuolių, bet ir žinių derlių. Pasimėgavę tuo, kad žinome iš tiesų nemažai, toliau graušime karčias mokslo šakneles, kad išmanytume dar daugiau.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Pugačiovienė