KALĖDINĖ GERUMO AKCIJA KALVELIŲ „AUŠROS“ GIMNAZIJOJE

Artėjant Šv. Kalėdoms gimnazijoje organizuojama jau tradicija tapusi Gerumo akcija, kurią inicijavo Savanorių klubo nariai.  Jie paragino mūsų bendruomenę nepamiršti rajone gyvenančių senelių namuose senjorų ir pakvietė padovanoti  dalelę šventinio džiaugsmo – pasveikinti su artėjančiomis šventėmis. Mokiniai kartu su dailės mokytoja Andželika Valiavičiene, technologijų mokytojomis Edita Makarova ir Teresa Narvoiš  gamino atvirukus.  Lietuvių kalbos mokytoja Daiva Pugačiovienė paskatino vaikus  parašyti sveikinimo žodžius seneliams.  

Gruodžio 16 ir 17 d. gimnazijos Savanoriai aplankė pagyvenusius žmones Kuosinės socialinės globos ir Nemenčinės savarankiško gyvenimo namuose.Pabendravę su jais  pasidžiaugė artėjančiomis šventėmis, palinkėjo, kad išsipildytų svajonės ir lūkesčiai.  Muzikos mokytojos Valentinos Fedorovič ir mokinių Augustos Machnevič, Monikos Podvorskos ir Akvilės Pugačiovaitės muzikinis sveikinimas – giedamos giesmės, deklamuojamos eilės ir įteikti sveikinimo atvirukai – buvo nuostabi dovana, kuri suteikė džiaugsmo ir smagių emocijų. Seneliai džiugino savo šypsenomis, kartu giedojo ir negailėjo plojimų.

Tikimės, kad ši Savanorių organizuota iniciatyva lydima noru dalintis grožiu praskaidrino senjorų širdis ir šildys juos laukiant nuostabiausių žiemos švenčių.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nina Bašajevienė