Tarptautinis eTwinning projektas „se7en“

Šiais mokslo metais mūsų gimnazijos 4 klasės mokiniai dalyvauja tarptautiniame eTwinning projekte „se7en“, kuriuo siekiama, kad vaikai daugiau sužinotų apie pasaulio stebuklus. Į šio projekto veiklas yra įsitraukusios Bosnija ir Hercogovina, Graikija, Ispanija, Jordanija, Latvija, Portugalija, Rumunija ir Turkija.

            Mokiniai susipažino su skirtingomis kultūromis, ieškojo informacijos apie septynis pasaulio stebuklus, atliko įvairias praktines užduotis, įgijo žinių apie Didžiąją Gizos piramidę, kabančius Babilono sodus, Dzeuso statulą Olimpijoje, Artemidės šventyklą Efeze, Mauzoliejų prie Halikarnaso, Rodo kolosą ir Aleksandrijos švyturį. Pasiskirstę grupėmis mokiniai kūrė piramides, plakatus, piešė piešinius, dalyvavo kūrybinėje viktorinoje.

            Ketvirtokai, dalyvaudami projekto veiklose, tyrinėjo įvairius žmogaus pojūčius: regą, klausą, lytėjimą ir skonį. Mokiniai suprato, kad yra ne tik matomi pasaulio stebuklai, bet ir jaučiami, todėl, aptarę teiginį „Prisilietimas maitina širdį ir sielą“  dauguma sutiko, kad apkabinimas gydo sielos žaizdas tik tada, kai jis yra nuoširdus, nesuvaidintas.

            Projekto veikla mokytojai dalijasi eTwinning platformoje Twinspace erdvėje bei bendrauja WhatsApp bendroje grupėje, veda bendras pamokas-susitikimus Online. Kovo 9 d. vyko Zoom pamoka „Meilė, tai …“, kurioje dalyvavo mūsų gimnazijos ketvirtokai ir Turkijos bei Graikijos mokiniai. Pasiruošti renginiui ir jo metu bendrauti anglų kalba padėjo gimnazijos anglų kalbos mokytoja Irina Tomaševič.

            Džiaugiamės, kad turime galimybę bendrauti ir bendradarbiauti su kitų šalių mokyklomis. Ketvirtokai tapo atviresni įvairioms kultūroms. Šio projekto veiklos bus tęsiamos iki mokslo metų pabaigos. 

                                            Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Ana Kairienė