ABĖCĖLĖS ŠVENTĖ 1 KLASĖJE

Šiandien šventė mūsų klasėj

Daug mes skaitėm,

Daug mes rašėm.

Jau net dešimtis raidžių,

Ir mažų, ir didelių,

Mes visi gerai pažįstam

Ir skaitydami neklystam.

Gegužės 3 d. gimnazijos bibliotekoje vyko 1 klasės mokinių ABĖCĖLĖS šventė. Pasipuošę spalvingomis raidžių karūnomis pirmokėliai su nekantrumu laukė šventės pradžios. Juk visos raidės išmoktos ir jau pats metas keliauti į Abėcėlės šalį.

Šventė prasidėjo nuotaikinga dainele „Abėcėlė“, kuriai skambant pirmokėliai inscenizavo traukinuką. Mažieji mokinukai dainavo linksmas daineles, grojo dūdelėmis, deklamavo eilėraščius. Apžiūrėję vaikams skirtas knygeles, pirmokai  džiaugėsi, kad jau pažįsta visas raides ir gali skaityti, o skaitydami – daug ką sužinoti. Mokiniai jau žino, kad knygas reikia tausoti, kaip su jomis reikia elgtis: saugoti, nemėtyti ir neplėšyti.

Besiruošdami Abėcėlės šventei ir jos metu pirmokai atliko ir kūrybines užduotėles: minė mįsles, iš raidžių dėliojo žodžius, piešė savo vardo pirmą raidę, gražiausią žodį, o kartu su priešmokyklinio ugdymo grupės vaikais kūrė raidžių knygeles.

1 klasės mokytoja Jolanta Pašutienė pasidžiaugė, kad per šiuos metus pirmokai paaugo, daug ko išmoko, tapo drąsesni, yra smalsūs, domisi juos supančia aplinka, o pasinerdami į paslaptingą knygų pasaulį patiria skaitymo džiaugsmą. Gimnazijos bibliotekininkė Božena Glotko padėkojo vaikams už gražų pasirodymą, palinkėjo ir toliau sėkmingai semtis žinių ir pakvietė lankytis bibliotekoje.

Šventės pabaigoje pirmokams buvo įteikti Abėcėlės diplomai, knygų skirtukai ir saldžios dovanėlės.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Jolanta Pašutienė