Pradinių klasių mokinių konkursas ,,Žiniukas 2022“

Kalvelių ,,Aušros“ gimnazijoje vyko tradicinis Kalvelių metodinio centro renginys – 3-4 klasių mokinių konkursas „Žiniukas 2022“.

Šios dienos vaikai laukė su nekantrumu, aktyviai ruošėsi konkursui: ieškojo informacijos apie Lietuvos istoriją, gamtą, kalbą, literatūrą, tautosaką, gilino matematines žinias. Pagaliau buvo atrinkti 12 mokinių, kurie varžėsi trijuose konkurso etapuose. Lengviausiai sekėsi įveikti pirmą konkurso dalį „Taip“ ir „Ne“. Nemažai žinių pareikalavo paskutinė konkurso dalis, kurioje mokiniai turėjo galimybę pasirinkti temą ir klausimus nuo lengvesnio iki sudėtingesnio. Kiekvienas atsakymas į pasirinktą klausimą buvo vertinamas pagal klausimo sudėtingumą. 3-4 klasių mokiniai, stebėdami skaidres, turėjo atpažinti žymius Lietuvos žmones, įvairias gimtojo krašto vietas, ieškojo atsakymų į istorijos bei gamtos mokslų klausimus, suko galvas spręsdami matematines užduotis.

Suskaičiavus taškus paaiškėjo, kad konkurso „Žiniukas 2022“ I-ąją vietą užėmė Vilniaus r. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos 3 klasės mokinė Augustė Semaškaitė, kuri ir tapo Metų Žiniuke, o II-osios ir III-ios vietų nugalėtojomis tapo Vilniaus r. Kalvelių „Aušros“ gimnazijos 3 klasės mokinė Arvyda Petrulytė ir 4 klasės mokinė Kotryna Lapinskaitė.

Mokiniai džiaugėsi gautais padėkos raštais, diplomais ir atminimo dovanėlėmis. Dėkojame 3-4 klasių mokytojoms, paruošusioms mokinius ir tikimės, kad ir kitais metais mokinius paskatins aktyviai dalyvauti šiame konkurse.

                   Pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Jolanta Pašutienė ir Ana Kairienė