ĮSPŪDŽIAI IŠ MEPA SEMINARO MAŽŲ PROJEKTŲ VALDYMAS IR KOMUNIKACIJA

2020 m. sausio 30 d. Europos Parlamento biuras Lietuvoje pakvietė į praktinį esamekartu.eu MEPA seminarą „Mažų projektų valdymas ir komunikacija“ Vilniuje. Seminaro tikslas – pristatyti mažų projektų organizavimo ir valdymo principus, aptarti veiksmingos komunikacijos metodus ir padėti dalyviams išvystyti projektų, kurie vėliau galėtų būti įgyvendinti, idėjas.

    Giedrius Surplys, LR Ministro Pirmininko patarėjas susisiekimo ir klimato kaitos klausimais, populiariai ir suprantamai paaiškino susirinkusiems ES žaliojo kurso politiką: kas tai yra, ką tai reiškia Lietuvai bei įkvėpė veikti jau dabar – pradėti nuo savęs, savo aplinkos, bendruomenės.

    Menų fabriko LOFTAS steigėja Živilė Diawara davė daug naudingų patarimų, kaip planuoti ir įgyvendinti  projektus: nuo idėjos gimimo momento iki jo užbaigimo ir rezultatų sklaidos.

    Dirbant grupėse gimė pirmosios idėjos. Su šūkiu ,,Auginti žaliąją kartą ir žaliuoti patiems” startavo Vilniaus r. Kalvelių ,,Aušros”, Mickūnų, Lavoriškių ir Vilniaus Salininkų gimnazijų komandų projektas ,,Augu žalias”. Tikslas – nuo pat mažens ugdyti ekologinį pilietiškumą. Projekto veiklų principas – vyresniųjų klasių mokiniai veda ,,žaliąsias pamokas”, kurių metu žaidimų forma skatinamas draugiškas aplinkai elgesys ir gyvenimo būdas, renkama ,,žaliausia klasė”, organizuojamos kūrybinės dirbtuvės ir dar daug įvairių smagių veiklų (pvz. kuriami atvirukai iš apdirbto, jau panaudoto, popieriaus), įtraukiami tėveliai ir kiti bendruomenių nariai. Kovo 20 d. – minint Pasaulinę Žemės dieną – susiburia šio projekto veikloje dalyvaujančios gimnazijos aptarti savo veiklos rezultatų, pasidalinti patirtimi ir naujomis idėjomis projekto veiklos tęstinumui. O atvirukai iš apdirbto popieriaus išsiunčiami į įvairias organizacijas su sveikinimais Žemės dienos proga.

#MEPALietuva

Edita Burvytė