Tarptautinė vaikų knygos diena

Gimnazijos bibliotekoje  buvo minima Tarptautinė vaikų knygos diena, ji švenčiama kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno gimtadieniu – balandžio 2-ąją.
Tai diena, kai su skaitymo svarba reikia supažindinti mažuosius skaitovus ir taip pradėti švęsti draugystę su knyga nuo ankstyvos jaunystės.
Renginyje dalyvavo gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupė kartu su mokytoja Inga Meleikiene ir gimnazijos 1 klasės mokiniai su mokytoja Jolanta Pašutiene.
Bibliotekoje veikė parodėlė „Balandžio 2-oji Tarptautinė vaikų knygos diena“, kurioje pristatyti įdomiausi ir gražiausi  bibliotekoje esantys leidiniai vaikams. Mokiniai vartė knygas, aptarė iliustracijas ir jose pavaizduotus veikėjus. Renginio metu vaikai prisiminė garsųjį danų pasakininką H. K. Anderseną ir jo žymiausias pasakas „Karalaitė ant žirnio“, „Sniego Karalienė“, „Bjaurusis ančiukas“ ir „Naujieji karaliaus drabužiai“.
Bibliotekininkė Božena Glotko priešmokyklinės grupės  vaikams perskaitė knygutę „Pono Čao diena“, kuri sužavėjo mažuosius klausytojus! O pirmokams skirtą linksmą kūrinį „Katinėlis Juodis“, raiškiai perskaitė vienas aktyviausių dalyvių – Augustynas.
Konkurso metu mokiniai gavo laiškelius su dėlionėmis, kurias turėjo sudėti  ir atspėti pasakų pavadinimus. Gimnazijos priešmokyklinukai buvo maloniai nudžiuginti, kai bibliotekoje esančiame ekrane peržiūrėjo vieną nuostabiausių pasakų „Gražuolė ir pabaisa”.

Tarptautinė vaikų knygos diena – atspirties taškas į platųjį knygų vandenyną. Linkime, kad mokiniai su džiaugsmu nardytų pasakojimų gelmėse.