ETWINNING PROJEKTAI KALVELIŲ „AUŠROS“ GIMNAZIJOJE

Šių mokslo metų gruodžio ir sausio mėnesiais Vilniaus r. Kalvelių „Aušros” gimnazijos 1 klasės mokiniai su pradinio ugdymo mokytoja metodininke Ana Kairiene dalyvavo tarptautiniame eTwinning projekte „Christmas in our country”, kuriuo buvo siekiama pristatyti savo šalies ir susipažinti su kitų šalių Kalėdų tradicijomis. Bendrą projektą vykdė mokiniai ir mokytojai iš Lietuvos, Lenkijos, Austrijos, Italijos, Turkijos, Graikijos (https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=07e6cf597aaa ).

                      Per pamokas, klasės valandėles pirmokai padedant mokytojai pagamino Advento kalendorių, kuriame žymėjo ir skaičiavo dienas iki Kalėdų, puošė klasę, kalėdinę eglutę, ruošė dovanas Kalėdų seneliui, rašė (tiksliau piešė) jam laiškus, gamino atvirukus mokiniams iš Lenkijos ir nekantriai laukė atvirukų iš Krokuvos, piešė bendrą interaktyvų piešinį su mokiniais iš Austrijos (https://www.storyjumper.com/book/read/146589631/63ab26f09c30d#page/16 ), apsilankė Kalvelių seniūnijoje, išmoko dainuoti kalėdinę dainelę „Varpeliai“ (https://www.youtube.com/watch?v=CuSirgxVLgE ), žaidė projekte dalyvaujančių mokytojų interaktyvius žaidimus, dėliojo dėlionę, dalyvavo Kahoot viktorinoje. Projekto metu mokiniai ne tik susipažino su Lenkijos, Austrijos, Italijos, Turkijos, Graikijos Kalėdų papročiais ir tradicijomis, bet ir lavino kalbinius įgūdžius, išmoko parašyti sveikinimus lenkų ir anglų kalbomis.

                      1 klasės mokiniai nekantriai laukė projekto užduočių, džiaugėsi jas atlikdami, vaikų tėviai neliko abejingi, padėjo organizuoti kai kurias projekto veiklas, noriai dalyvavo apklausoje.

Pasibaigus projektui „Christmas in our country” buvo nutarta tuo neapsiriboti. Jau nuo sausio mėnesio pirmokai ir antrokai su savo mokytojomis pradėjo vykdyti naują eTwinning projektą „Where are the responsibilities the little hearts are there“, kurio sumanytojos yra Turkijos Akmescit Garip Altemel pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Nermin Ӧzülkü ir Kalvelių „Aušros‘ gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Ana Kairienė.

                                                                         Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Ana Kairienė